Sneglefart på Elben

2300 rpm og 1,1 km/t… Gaaab!

Vi forlod Wangerooge klokken 9:00, og var først i Cuxhaven 03:15.

Nøj det var træls at kæmpe imod tidevandet i Elbens munding. Retfærdigvis skal det jo siges, at vi som nævnt igår, brugte det meste af dagen på bunden af vadehavet uden at sejle.

Fiasko på Vadehavet

Nå, men vi (med Vi mener jeg Ron fra Holland og jeg) forlod Cuxhaven igen 06:30 for at fange tidevandet til Brünsbuttel hvor Nord-ostsee kanal starter. Det var også en smule spændende i det meget trafikerede farvand på Elben. Det var tåget og regnede, så store containerskibe dukkede frem af tågen ganske kort før de passerede os. Det gik nu uden drama, for vi blev bare på ydersiden af sejlrenden. To timer senere var vi kommet de 32 km til Brünsbuttel hvor vi gik gennem slusen og lagde os i havnen. Resten af dagen står på kaffe og søvn i nævnte rækkefølge, før vi i morgen sejler 100 km til Kiel.

Underlig sluse i Brünsbuttel hvor man står ved siden af båden imens man sluser

3 kommentarer til “Sneglefart på Elben”

  1. Hej Michael
    Super godt sejlet. Godt at du og Hollænderen holdt sammen undervejs, så I kunne hjælpes ad, hvis uheld skulle indtræffe. Så er det altså Nord-Ostsee-Kanal’en det gælder. Det er vel den man også kalder Kielerkanalen? God tur videre nordover.

  2. Det må være det modsatte af Den Flyvende Hollænder. Og godt I er kommet frem i god – men søvnig – behold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.