Mere dieselduft i Caroline

Æv! Reparationen vi fik lavet på dieselsystemet i Heiligenhafen, holdt ikke.

I går efter små 4 timers sejlads, gik vi i havn i Idensen. Da motoren blev stoppet, stank der af diesel igen. Et hurtigt tjek viste at der nu lå en pæn god sjat diesel og skvulpede rundt under motoren igen. Der blev suget 15 liter diesel op i en dunk.

Lækker sovs

Det var ret nemt at finde fejlen. Returslangen der leverer den ubrugte diesel tilbage i tanken (ca 80% af alt diesel ryger tilbage til tanken) var knækket – igen. Da de to mekanikere fixede det sidst, har de blot afkortet slangen og spændt den fast igen. Men ved at afkorte den, kom den i spænd bag indsugnings kassen der så har gnedet op ad den.

Grrrr…

De skulle selvfølgelig have skiftet slangen ud, men som det ses på billedet, er der en pressfitting på i tank-enden. Og sådan en havde de nok ikke lige i lommen. Så nu er vi strandet her i Idensen indtil jeg kan komme til nærmeste automekaniker, traktorværksted eller grønthandler med speciale i slanger på mandag.

Jeg kunne nok fikse det midlertidigt med et stykke 4 mm plastslange fra varmesystemet samt et par spændebånd, men det ville bare ende lige sådan igen så længe slangen er for kort. Så vi venter og får det ordnet ordentligt. Det gør nu ikke så meget, for det er en fin lille havn med gode øl, fodboldbane og currywurst.

Og gode is

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.